A Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola megrendezte a szokásos gasztronómiai versenyét, amelyen paprikás krumplit főztek a diákok. A verseny mellet a továbbtanulás támogatása volt a cél. Két csapattal indultunk és sikerült a dobogó első két fokát elfoglalni. Hihetetlen, hogy a nagy szegedi iskolákat le tudtuk győzni. A gyerekek nagyon ügyesek voltak. Sok dicséretet kaptunk és ismét bizonyította a dorozsmai iskola, hogy bárhol helyt tudnak állni a tanulói. A csapatok magyaros és őszi témában tálaltak, mert nagyon fontos volt a végső tálalás. A mi ételeinket a házias füstölt hozzávalók erősítették. Mangalicaszalonna, kacsazsír, füstölt-húsos szalonna, házi füstöltkolbász, makói pirospaprika. A díszítésnél a megpirított füstöltszalonnát használtuk. Külön készítettünk pirított kolbászmorzsát a tetejére. A házikenyeret fonottkosárban helyeztük el és egy szép idézettel dobtuk fel a tálalást. A zöldségekből szép faragott figurákat készítettek a diákok, amelyet szintén a végén helyeztünk a zsűri elé. Olyan éhesek voltak a végén a gyerekek és annyira-finomra sikerültek az ételek, hogy első körben minden elfogyott. Következő években is tartani szeretnénk ezt a tradicionális szép hagyományt.
Szegedi Tankerületi Központ: Csak a hangulat nem volt paprikás azon a versenyen, ahol győztek a Jerney diákjai
[ngg src=”albums” ids=”270″ display=”basic_compact_album”]